Danskere på jagt efter OL-billetter i Budapest – se OL-kvalifikationen i skateboard på Max

Mia Iversen

Opdateret 21/06/2024 og 13:48 GMT+2

Kampen om OL-billetterne i skateboard er i gang, og fredag starter stævnet, der afgør, hvor mange danskere, der får lov til at deltage i Paris. Se stævnet fra Budapest på Max.

Største øjeblikke: Rune Glifberg som ældste debutant ved OL

Kampen om OL-billetterne i skateboard er i gang, og fredag starter stævnet, der afgører, hvor mange danskere, der får lov til at deltage i Paris.
Det sidste kvalifikationsstævne indledes fredag i Budapest, hvor de to danskere, Viktor Solmunde og Rune Glifberg, har mulighed for at skate sig til en OL-deltagelse.
49-årige Rune Glifberg deltog i park-disciplinen ved De Olympiske Lege 2021 i Tokyo og ligger på nuværende tidspunkt nummer 31 på verdensranglisten. En placering, der for at kunne sikre ham endnu et OL, kræver, at han indhenter et par af sine konkurrenter ved weekendens stævne.
Hvis Glifberg ikke kommer indenfor cuttet, har han dog stadigvæk mulighed for at deltage i Paris, dog ikke som aktiv. 16-årige Victor Solmunde ligger nemlig nummer 17 på verdensranglisten i selv samme disciplin og har den rutinerede Glifberg som træner. Det unge talents placering på verdensranglisten betyder formentligt, at han godt kan forberede sig på sin debut ved De Olympiske Lege.
De to danskere får tre forsøg af hver 45 sekunders varighed til at vise, hvad de kan og opnå en god bedømmelse.
22 atleter i disciplinen kvalificerer sig ved stævnets afslutning søndag i Budapest. Hver nation må maksimalt stille op til OL med tre atleter, hvilket giver Glifberg og Solmunde begge mulighed for OL-billetter.
Følg de to danskere i aktion i Budapest på Max:
Fredag d. 21. juni: 11.35 - 16.55
Lørdag d. 22. juni: 15.25 - 17.25
Søndag d. 23. juni: 14.55 – 15.58
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce