Bekræftet medaljemålsætning til OL: Danske atleter skal hente 9-11 medaljer hjem fra Paris

William Nortvig

Udgivet 26/06/2024 og 11:23 GMT+2

Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har i fællesskab i dag på et pressemøde afsløret Danmarks medaljemålsætning til OL 2024. Målsætningen lyder på 9-11 danske OL-medaljer og en top fem-placering for lande under 10 mio. indbyggere. Du kan se alle begivenheder fra OL live på Max.

11 danske medaljer i et historisk flot OL: Se alle medalje-øjeblikke her

Om præcis en måned tændes flammen i Paris til åbningsceremonien, og Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har i den forbindelse i dag fastsat en medaljemålsætning på 9-11 medaljer.
Medaljerne forventes blandt andet at blive vundet i cykling, håndbold, sejlsport, kajak, badminton og dressur. Til sidste OL i Tokyo formåede Danmark at vinde 11 medaljer.
Chef de mission, Søren Simonsen, for det danske OL-hold har store forventninger til, at der bliver vundet medaljer til Danmark. Man skal dog forvente, at de fleste medaljer på grund af konkurrenceplanen vil blive vundet i den sidste uge af OL.
- OL er tilbage i Europa, tæt på Danmark og i samme tidszone, så vi håber og tror, at Paris kommer til at danne ramme om en OL-fest med stor dansk opbakning. Vi tager til Paris med et meget stærkt dansk OL-hold, som kan blande sig blandt de bedste i flere sportsgrene. Derfor er medaljemålsætningen også sat på et højt niveau sammenlignet med tidligere mål, men vi skal turde være ambitiøse og drømme stort, og det gør vi sammen med atleter og forbund. Derfor tør vi godt at melde en resultatmålsætning ud på 9-11 OL-medaljer.
Flammen tændes til åbningsceremonien i Paris den 26. juli og slukkes igen den 11. august.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce