Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Trods fyring af Hamrén, tror Flemming Povlsen ikke på Superliga-overlevelse for AaB

Mie Spangsberg

Opdateret 20/03/2023 og 15:01 GMT+1

Med ét enkelt point i de seneste ni Superliga-kampe for AaB har ledelsen i klubben følt sig nødsaget til at fyre cheftræner, Erik Hamrén. I stedet for ham tiltræder assistenttræner, Oscar Hiljemark, som frontmand for holdet. Fyringen kommer på et rigtigt tidspunkt, men erstatningen får ikke den ønskede effekt, forudser fodboldekspert, Flemming Povlsen.

Trods fyring af Hamrén, tror Flemming Povlsen ikke på Superliga-overlevelse for AaB

Foto: Eurosport

Det var nok de færreste, der blev chokeret over meldingen fra AaB mandag morgen om fyringen af cheftræner, Erik Hamrén. Efter søndagens nederlag til Randers FC røg Hamréns mandskab ned på en sidsteplads i Superligaen og har samlet kun formået at hente 15 point i 22 spillerunder. Derfor ser fodboldekspert, Flemming Povlsen, fyringen som den eneste rigtige beslutning:
- Det sker med rettidig omhu. De står med fødderne helt nede i mudderet, og hvis de skal komme fri af det, kræves der noget nyt i og omkring holdet. Og den første mand til den tjans er træneren, der heller ikke har leveret de resultater, der skal til for at berettige, at han kan fortsætte ind i nedrykningsspillet. Der skal du komme ind med større pondus, udtaler Povlsen om fyringen og fortsætter:
- Formkurven har været yderst ringe igennem hele Hamréns trænerperiode, så der skulle noget nyt til, og jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, at han stopper.
Dog kan hele AaB’s nedtur ikke kun tillægges den nu tidligere cheftræner. Spørger man Flemming Povlsen, har spillerne ikke levet op til det niveau, de individuelt besidder. Overordnet set er der ikke blevet skabt et hold, hvilket har vist sig i kampresultaterne:
- Der er ikke én spiller, der har leveret det, man med rette kan forvente ud fra de kvaliteter, de har. Det er sindssygt mange dygtige spillere, men de har ikke noget hold, og hvis man ikke kan optræde som et hold, så får man i Superligaen ikke de point, der skal til. Derfor har spillertruppen også et ansvar, siger Povlsen.
’Wow-effekten’ mangler hos ny træner
Som erstatning for Erik Hamrén har AaB meldt ud, at assistenttræner, Oscar Hiljemark, overtager posten som cheftræner. At valget er faldet på ham, ser Povlsen som et forkert valg, der begrunder holdningen med, at Hiljemark højst sandsynligt ikke kan tilføre holdet andet end det, der er blevet kreeret under Hamrén:
- Jeg havde hellere set én, der havde bragt noget nyt ind. At der kommer en ny mand ind i omklædningsrummet, det rykker ved noget. Jeg mangler den der wow-effekt, hvor der bliver rykket om i omklædningsrummet. Hiljemark har jo været med til at sætte holdet også. Han har været omkring holdet hele tiden, så hvilke nye ideer kan han bidrage med, som han ikke allerede har givet videre til Hamrén? Spørger Povlsen og tilføjer:
- Det her er den billige og lette løsning, men er det den rigtige løsning? Det stiller jeg spørgsmålstegn ved. Det gælder for Hiljemark om at finde de rigtige knapper at trykke på. Det her det sidste skud i bøssen for AaB, og nu skal den bare køres i mål. Der skal være succes fra start af. Det er et bjerg, de skal bestige for at stå med reelle muligheder for at overleve i Superligaen. Det er en akut nedrykningsfare, de befinder sig i.
Selvom trænerfyringen er sidste chance for AaB, ser Povlsen det som en næsten umulig opgave at blive i Superligaen. Sæsonen har været præget af for mange negative ting til, at han tror på at se AaB i den bedste liga i Danmark i næste sæson:
- Det, der skulle have vendt det hele, havde været en sejr over Randers søndag. Så kunne de have haft fornemmelsen af at komme tættere på at blive. I stedet blev de overhalet af Horsens. Der er så mange ting, der taler for, at AaB ikke skal gå videre. Flere trænerfyringer, fyring af en sportschef, formkurven er rigtig ringe, og ingen af profilerne leverer det, de skal. Den cocktail peger hen imod en nedrykning. Men miraklernes tid er jo ikke forbi for AaB. Sandsynligheden ser bare ikke lys ud, afslutter Povlsen.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce