Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Alberto Contador tror på stærk Vingegaard i Tour de France: Han vil blive bedre i løbet af Touren

William Nortvig

Udgivet 26/06/2024 og 14:44 GMT+2

På lørdag går det løs i Firenze, når Jonas Vingegaard skal forsvare sin Tour de France-titel. Warner Bros. Discoverys cykelekspert, Alberto Contador, ser frem mod årets Tour de France og en kæmpe duel mellem Tadej Pogačar og Jonas Vingegaard. Du kan se alle etaper med optakt og nedtakt på Eurosport 1 og Max.

Tour-gensyn: Da Vingegaard kørte sit livs enkeltstart og tog halvandet minut på Pogacar

På lørdag begynder 2024-udgaven af Tour de France i Toscana. Den tidligere Tour de France vinder, Alberto Contador, mener, at Pogačar og Vingegaard er de to store favoritter til den samlede sejr, men at Primoz Roglic og Remco Evenepoel også kan presse på.
- Jeg kan se en kamp, hvor der er to stærke favoritter, Pogačar og Vingegaard, baseret på, hvad de har præsteret i Touren de sidste fire år. Så er der Roglic og Remco. Vil de to være vigtige, og kan de vinde Touren? Ja. Men ville jeg placere dem på et lidt lavere step? Ja. Jeg vil sige, at den store duel vil være mellem Pogačar og Vingegaard, men med den største respekt for Roglic og Remco. På grund af hvad de har gjort de sidste fire år, synes jeg, at Pogačar og Vingegaard fortjener den respekt.
Alberto Contador har dog svært ved at placere, hvem af de to storfavoritter, der ender øverst på podiet. Contador er særligt i tvivl om Vingegaards form efter den voldsomme skade, som han fik i starten af april i Baskerlandet Rundt.
- Jeg ville sætte Vingegaard og Pogačar på podiet. I hvilken rækkefølge? Det er kompliceret. Hvorfor? Fordi vi ikke ved, hvilken form Vingegaard vil være i. Vi ved, at han vil stille til start, men vi ved ikke, hvilken form han vil være i, eller hvor tæt på sin topform han vil være i stand til at opnå. Hvis han stiller til start i Touren, tror jeg, det er, fordi han føler, at han har en chance for at vinde. Så jeg tror, jeg ville placere dem som lige til den øverste plads på podiet. Pogačar har et utroligt hold med sig, men det har Vingegaard også, selv med tabet af Sepp Kuss. Og så den rytter, jeg ville placere på tredjepladsen på podiet, ville være Primoz Roglic. Han har vundet Vueltaen tre gange, han ved, hvad det vil sige at slutte som nummer to i Tour de France, og han er en meget konsistent rytter i Grand Tours.
Tadej Pogačar vandt i maj-måned Giro d’Italia på imponerende vis. Alberto Contador ser dog ikke, at det er et problem for Pogačar at have deltaget i Giroen med tanke på eventuel træthed i benene.
- Tadej har mere end nok power i sine ben til at tage denne Tour de France med garantier, selvom han har kørt Giro d’Italia. Og selvom det så ud som om, han gav alt, tror jeg, han endda sparede på kræfterne nogle gange. Han havde et hold, der beskyttede ham godt, og han vil have et hold, der beskytter ham godt i Touren. Jeg tror ikke, det vil være et problem for ham.
Jonas Vingegaard har ikke kørt cykelløb siden den alvorlige skade, som han pådrog sig i Baskerlandet Rundt i april-måned. På trods af danskerens lange skadespause tror Alberto Contador på, at Vingegaard vil blive bedre og stærkere i løbet af Tour de France. Derudover sætter han ord på, om UAE Team Emirates vil presse danskeren fra start.
- Ikke alene tror jeg, at han vil overleve. Jeg tror, at han vil blive bedre, som Touren skrider frem. Man siger, at man ikke kan tage til et cykelløb for at træne, og de fleste ryttere kan ikke dette – især ikke i Tour de France. Men en rytter med Pogačar eller Vingegaards kvalitet har råd til at være defensiv i begyndelsen og komme igennem etaperne. Og efterhånden som dagene går, kan de gå efter mere. Så jeg tror ikke, det vil være en hindring for Jonas Vingegaard. Når man tager i betragtning, at de skal op ad en stigning så hård som Galibier så tidligt i Touren, kunne UAE forsøge at presse på til det maksimale fra dag ét for at se, om Vingegaard giver efter eller ej. Det kunne være en af UAE's taktikker.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce